Loading...

Sınavlar

Sınavlar

Öğrenciler yurtdışında akademik programlarına kayıt yaptırmadan önce gidecekleri ülke ve program çeşidine göre farklılık gösteren akademik yeterlilik veya dil yeterlilik sınavlarına girmek zorundadır. IELTS, TOEFL , GMAT, SSAT ve SAT popüler sınalar arasındadır. CDS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı CDS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’nı seçerek Beyoğlu ofisimizde sınava katılabilirler.

— GMAT (Graduate Management Admission Test)
İncele

GMAT (Graduate Management Admission Test)
Bilgisayarda uygulanan bir sınavdır.

Kimler Almalıdır?
Eğer ki yurtdışında Yüksek Lisans, MBA ya da Doktora yapmayı düşünüyorsanız bu sınavı almanız gerekmektedir. Türkiye’deki bazı üniversiteler de ALES yerine GMAT kabul edebilmektedir.

Testin yapısı nasıldır?
Test 4 bölümden oluşmaktadır. Bunlar; Analitik Yazım Değerlendirmesi (Analytical Writing Assessment), Bütünsel Akıl Yürütme (Integrated Reasoning), Sayısal (Quantitative), ve Sözel’dir (Verbal). Sırasıyla ilk 2 test 30’ar sonraki iki test 75’er dakika sürer.

Analitik Yazım Değerlendirmesi: Eleştirel düşünebilme ve düşündüklerinizi aktarabilme yeteneklerinizi
ölçer.
Bütünsel Akıl Yürütme: Farklı formatlarda ve farklı kaynaklarından verilen bilgileri değerlendirme
yeteneğinizi ölçer.
Sayısal: Matematiksel soruların bulunduğu bu bölümde analiz etme ve sonuca varma becerileriniz ölçülür.
Sözel: Okuma-anlama becerilerinizi ölçer. Bunun yanı sıra verilen argümanları doğru anlayarak metinde düzeltmeler yapmanız beklenir.

Puanlama nasıl olur?
GMAT’te puanlar 200 ile 800 arasındadır ancak iyi üniversiteler 600’ün üzerinde puan beklemektedir.

Sınav sonuçlarımı kaç yıl boyunca kullanabilirim?
Sınavın geçerlilik süresi beş yıldır.

Kim uygular?
GMAT sınavı Educational Testing Service (ETS) tarafından uygulanır. GMAT’e İstanbul, Ankara ve İzmir’de girilebilir. Türkiye, bölge kodu 12 olan Arnhem, Hollanda’daki Bölgesel Kayıt Merkezi’ne (Regional Registration Center, RRC) bağlıdır.

Sınavı 1 yılda kaç kez alabilirim?
1 yıl içinde 5 defa GMAT’e grime hakkınız bulunmaktadır.

GMAT sınavına nasıl başvururum?
Telefon, posta veya faks yoluyla kayıt yapılmaktadır. Online kayıt için www.mba.com web-sitesini kullanabilirsiniz. Online kayıt yapıyorsanız sınav ücretini kredi kartınızla verebilirsiniz.

— IELTS (Beceri Odaklı)
İncele

IELTS, İngilizce iletişim kurma becerinizi teke tek gerçekleştirilen bir konuşma sınavıyla ölçen,
yaygın kabul görmüş tek İngilizce dil sınavıdır. 

ELTS, eğitim ve dil uzmanlarının küresel ortaklığında başlatılmıştır: IDP, IELTS Avustralya,
British Council ve Cambridge Cambridge English Language Assessment. Bu kuruluşlar için en
önemli konular akademik üstünlük, kültürel anlayış, öğrencinin en uygun okula yerleştirilmesi
ve dünya çapında başarı sağlanmasıdır. Üniversiteler, kolejler, işverenler ve göçmen büroları istedikleri en az IELTS puanı
belirlemiştir.

IELTS, UKVI’ın tescilli Secure English Language Tests (SELT) listesinde yer almaktadır. Birleşik
Krallık ve Göçmenlik için yapacağınız başvuru kapsamında IELTS sınav sonucu almak
istiyorsanız, UKVI tarafından yetkilendirilen bir sınav merkezinde sınava girmeniz gerekir.
UKVI için IELTS sınavına girmeniz gerekip gerekmediğini, sonuç düzeyinizin ne olması
gerektiğini öğrenmek ve detaylı bilgi edinmek için lütfen Birleşik Krallık Vizesi ve
Göçmenlik internet sitesini ziyaret ediniz.

IELTS ve IELTS UKVI hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

— TOEFL (Test of English as a Foreign Language)
İncele

TOEFL, daha çok ana dili İngilizce olmayan kişilerin İngilizce’yi anlayabilme yeteneklerini ölçen bir dil sınavıdır. 130’dan fazla ülkede geçerliliği vardır. Merkezi New Jersey, Princeton´da olan Educational Testing Service (ETS) tarafından hazırlanır ve idare edilir. TOEFL Sınavı ABD'de ve tüm dünyada geniş kapsamlı olarak kolej ve üniversite başvurularında ve profesyonel amaçlar için
kullanılmaktadır.

Sınav Türkiye'de hangi merkezlerde uygulanır?
Internet Based Test (ibt)
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Beşiktaş, Beyoğlu, Denizli, Edirne, Eminönü, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İskenderun, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Maltepe, Mersin, Niğde.

Ücreti nedir?
Ibt ücreti 185$.

Internetten yapılan sınav hakkında genel bilgi:
Sınavın bilgisayar üzerinde yapılmaya başlanması ile birlikte sınav formatı tamamen değişmiştir. Sınav sırasında sorular zorluk derecesine göre ayrılmakta TOEFL soru bankasından otomatik olarak seçilerek ekranda birer birer görünmektedir. Adayın her soru için bir cevap hakkı vardır ve geri dönüp cevabını düzeltmesi mümkün değildir. Aynı şekilde soru atlayamamaktadır. İlk soru her zaman orta derecede zorlukta olmakta, takip eden soruların seviyesi adayın bir önceki cevabına göre belirlenmektedir. Adayın seviyesini belirlemek için bilgisayar birkaç tane çok zor ve çok kolay soru sormaktadır. Adayın herhangi bir soruyu yanlış cevaplaması halinde puanı düşmekte, bir sonraki soru daha kolay gelecek bir zorluk seviyesinde olmakta, bir soruyu doğru cevaplaması
halinde ise puanı yükselmekte, bir sonraki soru daha zor gelecek bir seviyede olmaktadır. Böylelikle adayın puanı test içerisinde değişmektedir. Ancak sınavın sonunda bilgisayar adayın gerçek puanını belirlemektedir. Alınan puanın geçerlilik süresi iki yıldır.
Test dört bölümden oluşur ve ortalama 4½ saat sürer.

BÖLÜM SÜRE SORU SAYISI
Reading-okuma,  60-100 dk.,  36-70 Soru
Listening-dinleme,  60-90 dk.,  34-51 Soru
Break-mola 10 dk.
Speaking-konuşma, 20 dk., 6 bölüm
Writing-yazma, 50 dk., 2 bölüm

Sınav sonuçlarını başvuruda kullanımı?
Son iki yıl içinde girdiğiniz herhangi bir TOEFL skorunu başvurunuzda kullanabilirsiniz.

Kayıt olmak için ne yapılmalı?
Online kayıt:
- Her gün 24 saat kayıt yaptırabileceğiniz online sistemde kredi kartıyla ödeme
yapılmaktadır: American Express, Discover, JCB, MasterCard, Visa.
Ya da Amerika’da bir bankada hesabınız varsa elektronik çek kullanabilirsiniz.
- Kayıtlar sınav tarihinden yedi gün önce kapanır. Geç yapılan kayıtlar ise sınav tarihinden üç gün önce kapanır (sınav günü hariç) ve geç kayıt farkı olarak 40$ ödenir.

Telefonla kayıt:
- Telefon görüşmesinden önce kayıt formunu inceleyiniz.
- ABD ve Kanada’dan arıyorsanız: 1-800-468-6335 veya 1-443-751-4862 numaraları, diğer yerlerden ise bölgesel kayıt merkezini arayınız.
- Kredi kartıyla ödeme yapılmaktadır: American Express, Discover, JCB, MasterCard, Visa. Ya da Amerika’da bir bankada hesabınız varsa elektronik çek kullanabilirsiniz.
- Kayıtlar sınav tarihinden yedi gün önce kapanır (sınav günü hariç). Geç yapılan kayıtlar, sınav gününden bir önceki iş günü yerel saate göre 17:00’de kapanır ve geç kayıt farkı olarak 40$ ödenir.

Posta ile kayıt:
- www.ets.org adresinden indireceğiniz kayıt formunu doldurarak formda belirtilen ödeme seçeneklerinden birini tercih ediniz.
- Formu ödeme bilginizle birlikte bulunduğunuz bölgedeki kayıt merkezine gönderiniz. Formlar sınav tarihinden dört hafta önce merkeze ulaşmış olmalıdır.
- Eğer başvurunuzun ulaştığına dair bir onay almazsanız, son başvuru tarihine en fazla üç iş günü kala postayı gönderdiğiniz merkezi arayınız.

Kayıt merkezlerinde birebir başvuru:
- Bazı bölgelerde (şu anda Avusturya, Almanya, İtalya ve Nijerya’da) sınav ücretini ödediğinize dair makbuzla birlikte kayıt merkezinde işlem yaptırabilirsiniz.
- Kayıtlar sınav tarihinden yedi gün önce kapanır. Geç yapılan kayıtlar ise sınav tarihinden üç gün önce kapanır (sınav günü hariç) ve geç kayıt farkı olarak 40$ ödenir.

Not: Sınav merkezlerinde direkt kayıt işlemleri yapılmaz.

Detaylı bilgi için iletişim:
www.ets.org

— SSAT (Secondary School Admission Test)
İncele

SSAT(Secondary School Admission Test) genellikle Amerika’da iyi bir lise okumak isteyen öğrencilerden istenen bir testtir. Ancak lise eğitimi dışında ortaöğretim için öğrencilerin aldığı, yılda belirli tarihlerde yapılan Elementary sınavları da bulunur.


Yılda kaç kez alma şansım var?
Elementary sınavı belirli tarihlerde sunulmaktadır. Middle ve Upper seviye sınavlarını yılda 8 kez alabilirsiniz. Sunulan aylar; Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Haziran’dır. Kayıtlar ; https://ssat.org/registration adresinden yapılır.


Sınav ücretlendirmeleri?
Sınav Uluslararası öğrenciler için Middle ve Upper seviyelerde 269 Amerikan Doları, Elementary seviyelerde ise 197 Amerikan Dolarıdır.
Kayıtlar sınavdan 3 hafta öncesinde kapanır.

Kimler başvurabilir?
Elementary, Middle ve Upper olmak üzere üç tip sınav vardır. Elementary (3 - 4.sınıflar), Middle ( 5 - 7 sınıflar), Upper (8 -11 sınıflar) içindir.


Sınavın yapısı nasıldır?


Elementary seviye için alınan sınav toplam 89 sorudan oluşur. Bu sınav için öğrenciye tanınan süre; 2 saat 5 dakikadır.

Matematik; 30 dakika, 30 soru, Sözel; 20 dakika 30 sorudur. 15 dakikalık aradan sonra Okuma;  30 dakika, 28 soru ve 15 dakika süreyle 1 yazma sınavı verilir. Son olarak 15 dakikalık ,15 -17 sorudan oluşan experimental bölüm ile sınav tamamlanır.

 

Middle seviye için alınan sınav toplam 167 sorudan oluşur. Bu sınav için öğrenciye tanınan süre; 3 saat 5 dakikadır.

25 dakika yazma ile başlar ve bitiminde 5 dakika ara vardır. 25 sorudan oluşan 30 dakikalık Sayısal kısmı, 40 sorudan oluşan 40 dakikalık Okuma kısmından sonra 10 dakika ara verilir. 60 sorudan oluşan 30 dakikalık sözel kısım, 25 sorudan oluşan 30 dakikalık sayısal kısım ve 16 sorudan olulan 15 dakikalık experimental kısmıyla sınav tamamlanır.

 

Upper seviye için alınan sınav toplam 167 sorudan oluşur. Bu sınav için öğrenciye tanınan süre; 3 saat 5 dakikadır.

25 dakika yazma ile başlar ve bitiminde 5 dakika ara vardır. 25 sorudan oluşan 30 dakikalık Sayısal 1 kısmı, 40 sorudan oluşan 40 dakikalık Okuma kısmından sonra 10 dakika ara verilir. 60 sorudan oluşan 30 dakikalık sözel kısım, 25 sorudan oluşan 30 dakikalık sayısal kısım ve 16 sorudan olulan 15 dakikalık experimental kısmıyla sınav tamamlanır.

 

Başvuru ve sınav merkezleri nelerdir?

İSTANBUL:


- CDS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

- LMK Consulting


- Test Hizmetleri

 

Bir sonraki Middle ve Upper seviye SSAT sınavları 19 Ekim 2019 Cumartesi 'dir.

— SAT (Scholastic Aptitude Test)
İncele

Kimler almalıdır?
SAT(Scholastic Aptitude Test) genellikle Amerika’da yükseköğrenim başvuruları için kullanılan ve Amerikalılar ve uluslararası öğrencilerin alması gereken bir sınavdır. Yurtdışındaki üniversitelerde halen eğitim gören ve ilk senesini bitirmiş olan öğrenciler Türkiye’ye transfer olmak istediklerinde bu belgeyi
kullanır.

Yılda kaç kez alma şansım var?
SAT sınavı yılda 6 kez düzenlenir. Genelde iki ayda bir uygulanır. Başvuru
http://sat.collegeboard.com/home adresinden online olarak yapılır.

Sınavın geçerlilik süresi?
SAT sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir.

Kimler başvurabilir?
11. ve 12. Sınıfta okuyan veya liseden mezun olanlar katılabilir.

Sınavın yapısı nasıldır?
SAT yazma, okuma-anlama ve matematik-geometri yeteneklerini ölçer. SAT 1(Reasoning Test) ve SAT 2 (Subject Test) olmak üzere ikiye ayrılmıştır. SAT 1, 3 saat 45 dakika sürer ve çoktan seçmeli sorulardan oluşur. SAT 2 ise 1 saat sürer. Soruların çoğunluğu çoktan seçmelidir. Çeşitli diller ya da tarih, kimya,
biyoloji, fizik, matematik gibi konularda yapılabilir.

Başvuru ve sınav merkezleri nelerdir?
ANKARA:
- Bilkent Üniversitesi
- Türk Amerikan Derneği

İSTANBUL:

- İstanbul Amerikan Robert Lisesi

İZMİR:

- Özel İzmir Amerikan Koleji

TARSUS:

- Özel Tarsus Amerikan Koleji

— PTE Academic (Pearson Test of English)
İncele

PTE Academic (Pearson Test of English), dinleme, okuma, konuşma ve yazma olmak üzere dört temel dil becerisinin değerlendirildiği bilgisayar tabanlı güvenli bir İngilizce dil sınavıdır. 

İngilizce dil yeterliliğini kısa sürede belgelemek, esnek sınav tarihlerinden faydalanmak, 2 yıl boyunca sınırsız sınav sonuç belgesi almak ve diğer faydalarından yararlanmak için PTE Academic’i tercih edebilirsiniz.

PTE Academic dünya çapında, aralarında Stanford University, Harvard University ve Imperial College London gibi prestijli eğitim kurumlarının da bulunduğu, binlerce kurum tarafından kabul edilmektedir. PTE Academic aynı zamanda Avustralya ve Yeni Zelanda devletleri tarafından vize ve göçmenlik başvuruları için de kabul edilmektedir. 

PTE Academic sınavı, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tüm üniversitelerde yüksek lisans, doktora, MBA, yatay geçiş, birçok üniversitenin hazırlık muafiyeti, kamu kurumlarında memuriyet, yurtdışı için ise eğitim, vize ve göçmenlik başvurularında bulunmak isteyen herkes için uygundur.

PTE sınavı hakkında daha detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

 

KVKK Hakkında

Veri Sorumlusu: CDS Turizm Danışmanlık Hiz. Hal. İl. Or. Aj. Rek. Tek .Gıd. ve Tic. Ltd. Şti.    

Asmalı Mescid Mah. Meşrutiyet Cad. No:11 D:1 & 3  Beyoğlu/İstanbul

 

CDS Turizm Danışmanlık Hiz. Hal. İl. Or. Aj. Rek. Tek .Gıd. ve Tic. Ltd. Şti. (“CDS” veya “Şirket”) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat uyarınca Şirket amaçlarına yönelik gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz kapsamında işlediğimiz kişisel verilere dair siz ziyaretçilerimizi, müşterilerimizi (öğrenciler), potansiyel hizmet alıcısı kişileri (öğrenci adayları), çalışan adaylarımızı, çalışanlarımızı, iş ortaklarımızı, platform kullanıcılarımızı ve sair üçüncü kişiler dahil gerçek kişileri bilgilendirmek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

 

Hangi Verileriniz Toplanmaktadır ve Verileri Toplama Amacımız Nedir?

 

Şirket faaliyetlerimiz kapsamında aşağıda yer alan verilerinizi toplamaktayız:

  1. Kimlik Bilgileri
  2. İletişim Bilgileri
  3. Aile Bireylerine Ait Bilgiler
  4. Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip Bilgileri
  5. Mali Bilgiler
  6. Özlük Bilgileri
  7. Eğitim Bilgileri
  8. Diğer Veriler

 

Veri Kategorisi

Kimlik Bilgileri

Açıklama

Kişinin kimliğinin belirlenmesine ilişkin verilerdir.

Kimden toplanır?

Kimlik bilgilerini; çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan, müşterilerimizden, potansiyel hizmet alıcısı kişilerden, platform kullanıcılarımızdan, İş Ortaklarımızdan ve ziyaretçilerimizden toplamaktayız.

İçerik

İsim, soy isim, cinsiyet, T.C. kimlik numarası, sgk sicil numarası, uyruk, medeni durum, doğum tarihi, doğum yeri, pasaport numarası, ehliyet numarası, araç ruhsat bilgileri, nüfus cüzdanı/kimlik fotokopisi, ehliyet fotokopisi, pasaport fotokopisi  gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışan adaylarımızın kimlik bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.

 

Çalışanlarımızın kimlik bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.

 

Müşterilerimizin kimlik bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

 

Platform kullanıcılarımızdan kimlik bilgilerini hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla toplamaktayız.

 

Ziyaretçilerimizin kimlik bilgilerini bina giriş-çıkışlarında güvenliğin sağlanması amacıyla ve ileride kurulabilecek hizmet ilişkisi sebebiyle toplamaktayız.

 

İş Ortaklarımızın kimlik bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, faturaların düzenlenmesi, denetim süreçleri, ortak iş takibi gibi ticari gereklilikler ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de kimlik bilgilerini toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince kimlik bilgilerini toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

İletişim Bilgileri

Açıklama

Kişi ile iletişim kurulmasını sağlayan kişisel verilerdir.

Kimden toplanır?

Kimlik bilgilerini; çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan,  müşterilerimizden, potansiyel hizmet alıcısı kişilerden, platform kullanıcılarımızdan, İş Ortaklarımızdan ve  ziyaretçilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Elektronik posta adresi, ikametgâh adresi, posta adresi, işyeri adresi, işyeri ismi ve ünvanı, ev telefonu numarası, cep telefonu numarası, diğer telefon ve fax numarası numarası gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışan adaylarımızın iletişim bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.

 

Çalışanlarımızın iletişim bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.

 

Müşterilerimizin iletişim bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

 

Platform kullanıcılarımızdan iletişim bilgilerini hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla toplamaktayız.

 

Ziyaretçilerimizin iletişim bilgilerini bina giriş-çıkışlarında güvenliğin sağlanması amacıyla ve ileride kurulabilecek hizmet ilişkisi sebebiyle toplamaktayız.

 

İş Ortaklarımızın iletişim bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, faturaların düzenlenmesi, denetim süreçleri, ortak iş takibi gibi ticari gereklilikler ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de kimlik bilgilerini toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince iletişim bilgilerini toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Aile Bireylerine Ait Bilgiler

Açıklama

İlgili kişinin aile bireylerine ait kişisel verilerdir.

Kimden toplanır?

Aile bireylerine ait verileri müşterilerimizden ve çalışanlarımızdan toplamaktayız.

İçerik

Aile bireylerinin ismi, soy ismi, cinsiyeti, T.C. kimlik numarası, medeni durum bilgisi, çocuk sayısı, eğitim durumu, gelir durumu ve mali bilgileri, iletişim bilgileri, sağlık bilgileri ve tıbbi bilgiler, evlilik cüzdanı fotokopisi, çocukların doğum belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışanlarımızın aile bireylerine ait bilgileri çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.

 

Müşterilerimizin aile bireylerine ait bilgileri tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de aile bireylerine ait bilgileri toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, acil durumlarda iletişime geçmek gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip Bilgileri

Açıklama

İlgili kişinin şifreleri, CCTV Kayıtları, Fiziki Erişim ve Giriş Çıkış Kayıtları gibi kişisel verilerdir.

Kimden toplanır?

Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini müşterilerimizden ve ziyaretçilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Kimlik doğrulama, güvenlik ve takip verileri kapsamında toplanan veriler; kişinin şifreleri, CCTV Kayıtları, Fiziki Erişim ve Giriş Çıkış Kayıtları gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Müşterilerimizin Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Ziyaretçilerimizin Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkidir.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, reklam, pazarlama veya güvenlik gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Mali Veriler

Açıklama

Banka hesap bilgileri, kredi kartı bilgileri, fatura bilgileri gibi verilerdir.

Kimden toplanır?

Mali bilgileri, çalışanlarımızdan ve müşterilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Banka hesap bilgileri, banka kartı bilgileri, kredi kartı bilgileri, imza sirküleri, gelir bilgileri, malvarlığı bilgileri, bordro bilgileri, asgari gelir indirimi bilgileri, engelli vergi mükellefiyeti hakkında bilgiler, maaş haczi gibi mali kesintilere ilişkin kayıtlar gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışanlarımızın mali bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.

 

Müşterilerimizin mali bilgilerini ise tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de mali bilgileri toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, işbirliği yaptığımız banka veya diğer finansal kurumların sağladığı kampanyalara veya promosyonlara çalışanlarımızı dahil etmek gibi amaçlarla mali bilgileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Özlük Verileri

Açıklama

İş ilişkisinin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli bilgilerdir.

Kimden toplanır?

Özlük verilerini, çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan ve  toplamaktayız.

İçerik

Pozisyon/unvan bilgisi, diploma ve sertifikalar, çalışma geçmişi ve detayları, özgeçmiş, eğitim durumu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK işten ayrılış bildirgesi, kan grubu, işe giriş sağlık raporu, adli sicil kaydı, engelli raporu, eski hükümlü raporu, idari ve yıllık izin bilgileri, diğer sağlık raporları, fotoğraf, sigorta verileri, askerlik durum bilgisi gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışan adaylarımızın iletişim bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.

 

Çalışanların özlük verilerini kendileri ile yaptığımız hizmet sözleşmesi, çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. tabi olduğumuz mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında ve meşru menfaatlerimiz gereği toplamaktayız.

 

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de özlük bilgileri toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, çalışanları uygun pozisyonlara yerleştirme gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

 

Veri Kategorisi

Öğrenci Yurtdışı Eğitimi için Alınan Bilgiler

Açıklama

Sözleşmesel ilişki kapsamında verilecek hizmetin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli bilgilerdir.

Kimden toplanır?

Eğitim verilerini müşterilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Pozisyon/unvan bilgisi, diploma ve sertifikalar, çalışma geçmişi ve detayları, özgeçmiş, eğitim durumu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK işten ayrılış bildirgesi, kan grubu, adli sicil kaydı, diğer sağlık raporları, fotoğraf, sigorta verileri, askerlik durum bilgisi gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Müşterilerimizin eğitim verilerini ise tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de özlük bilgileri toplamaktayız.

 

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Diğer Veriler

Açıklama

Şirket faaliyetlerimiz kapsamında toplanan diğer verilerdir.

Kimden toplanır?

Bu verileri; ziyaretçilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Ziyaret edilen kişi, ziyaret nedeni, ziyaret edilen gün ve tarih gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Ziyaretçilere ait ziyarete ilişkin bilgiler potansiyel hizmet alıcısı kişileri belirlemek amacıyla toplanmaktadır.

 

Ayrıca, güvenlik nedeniyle de bu verileri toplamaktayız.

 

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, verilen hizmetin kalitesini arttırmak veya güvenlik gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor Muyuz?

Ülkemizdeki yasal düzenlemeler nedeniyle kimlik bilgisi, iletişim bilgisi ve yukarıda sayılan diğer birçok kişisel veri; mevzuatta açıkça yetkili kılınmış yerler ile periyodik olarak veya yetkili kılınmış mercilerin talepleri  halinde kendileri ile paylaşılır.

 

Ayrıca, bir mahkeme kararı ve kanunla açıkça yetkili kılınmış idari bir mercinin talebi üzerine, yetkili kişi veya kurum ile paylaşılır.

 

Bunun dışında, kişisel verileriniz, İş Ortakları ve Tedarikçiler (Mali Müşavirler, Vize Aracı Şirketleri, Sigorta Şirketleri, Yurtdışı Transfer ve Konaklama Şirketleri) resmi kurumlar ( Üniversiteler, Konsolosluklar, diğer hizmet sağlayıcıları vs.) ile hizmetin ifası ve sözleşmesl yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla sınırlı olarak paylaşılır.

 

Kişisel Verilerinizi Yurt Dışına Aktarıyor Muyuz?

Kişisel verileriniz yalnızca;

  • Açık rızanızın bulunduğu,
  • KVKK’da öngörülen hallerin mevcut olduğu ve veri aktarılacak ülkede yeterli korumanın bulunduğu ve
  • KVKK’da öngörülen hallerin mevcut olduğu ve aktarılacak ülkede yeterli korumanın bulunmamasına rağmen yeterli korumanın ilgili ülke tarafından taahhüt edilmesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun (“Kurul”) da izninin bulunduğu

hallerden birinin varlığında yurt dışına aktarılabilir.

 

Örneğin, hizmetin yurt dışındaki bir firma aracılığıyla sağlanması halinde sözleşmenin ifa edilebilmesi için ve söz konusu hizmetin yerine getirilebilmesi için bilgilerin yurt dışına aktarılması gerekmektedir. Bu sebeple, söz konusu aktarıma rıza gösterilmediği takdirde ilk cümlede anılan hizmetin konusunu oluşturduğu sözleşmenin ifası imkansız hale gelecektir.

 

Kişisel Verileriniz Ne Kadar Süre ile Saklanır?

Kişisel verilerinizin saklama süresi aşağıdaki şekildedir:

  • Kanunda veya ilgili mevzuatta verinin saklanması için bir süre belirlenmişse söz konusu veri en az bu süre kadar saklanmak zorundadır. Olası bir mahkeme talebinin veya kanunla yetkili kılınmış bir idari mercinin ilgili veriye ilişkin talebinin tarafımıza geç ulaşması veya tarafı olabileceğimiz bir ihtilafın meydana gelmesi gibi ihtimaller gözetilmek suretiyle, verilerinizin saklanması için mevzuatta öngörülen sürelere 6 ay ila 1 yıl arası bir süre eklenerek verilerin saklama süresi belirlenmekte ve belirlenen sürenin sonunda söz konusu veriler silinmektedir.
  • Mevzuatta, işlediğimiz verinin saklanma süresine yönelik bir süre öngörülmemiş ise aramızdaki ilişkinin gereği olarak ve tarafınızla yapılan sözleşmede belirlenen süre boyunca verileriniz saklanır. Bu ilişki sona erdikten sonra veya sözleşmede belirlenen süre geçtikten sonra veriniz herhangi bir talebinize gerek olmadan silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.
  • Saklama süresi mevzuatta belirlenmiş verilerinizin öngörülen sürelerden önce silinmesini talep etmeniz halinde söz konusu talebiniz gerçekleştirilemeyecektir.
  • Saklanma süresine ilişkin mevzuatta bir süre öngörülmeyen ve işleme amacı olmayan verileriniz silinmesine dair talepte bulunmanız halinde ise derhal veya en geç 6 ay içerisinde silinir.

 

Kişisel Verileriniz İle İlgili Olarak Kullanabileceğiniz Haklarınız Nelerdir?

Kişisel verilerinize ilişkin;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda sonuca itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.

 

Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

İlgili Kişi, kişisel verileri ile ilgili talebini;

  • Islak imzalı ve yazılı bir dilekçeyi veya CDS KVK Başvuru Formu’nu kimlik fotokopisi ile Mesrutiyet Cad No 11/1 Beyoglu Istanbul / TURKEY adresine göndererek,
  • Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte Şirket’e bizzat başvurarak, ıslak imzalı yazılı bir dilekçe veya CDS KVK Başvuru Formu aracılığıyla,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle [email protected] kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek,
  • İlgili Kişi tarafından Şirket’e daha önce bildirilen ve Şirket’in sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinden [email protected] adresimize göndererek

Şirket’e iletebilecektir.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda isim, soy isim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

 

Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Talepleriniz Ne Kadar Sürede Cevaplanır?

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde cevaplanır. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere İlgili Kişi Başvuru Formu’nda seçilen usullerinden biri ile gönderilir.

Başvuru formunu buradan indirebilirsiniz.