Loading...

David Game College

Genel Bilgiler

David Game College 1974 yılında Londra, İngiltere’de kurulmuştur. Okulun performansı, mezun olan öğrencilerinin %67’sini Russel Group Üniversitelerine taşımaktadır ve öğrencilerin %99’u ilk tercihleri olan üniversiteye girebilmektedir. Sınıflar yaklaşık 8 kişiliktir ve öğretmenlerle birebir çalışma yapabilmek mümkündür. 

Bütün öğrenciler, okula kabul edilmeden önce müdür yardımcısı veya bir çalışanla başvuru görüşmesi yapmak zorundadır. Başvurularda öğrenciler arasında engel, renk, ırk, din, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim ya da geldiği yere göre ayrım yapılmaz.


Özel ihtiyacı olan veya öğrenme zorluğu olan öğrenciler de okula başvuru yapabilmektedir.  Yetenekli ve üstün başarılı öğrencilerin de mevcut ders müfredatının ötesine geçip, yeni beceriler kazanma imkanı vardır. Öğrencilerin ihtiyacına göre eğitim psikoloğu da her zaman yardımcı olmaktadır.

 

Okulda Kütüphane ve Çalışma Odası, Bilişim teknolojileri ve E-Öğrenme, WiFi, Fen Laboratuarları, Sanat Odası, Fotoğrafçılık, Konferans Salonları, Kantin ve Spor Salonu bulunmaktadır. Okulda güvenlik kameraları ve  ayrıca güvenlik görevlileri de vardır. Okul, her 3 yılda bir Ofsted (Eğitim standartlarını denetleyen devlet kurumu) tarafından denetlenmektedir. 

 

 

Programlar

GCSE 1 Yıl

GCSE/IGCSE Bütünleme Dersleri GCSE derslerini yeniden almak ya da notlarını yükseltmek isteyen ve daha önce hiç GCSE almamış olan öğrenciler içindir. 18 Ay GCSE Dersleri Ocak ayında başlamaktadır; böylece öğrenci eylül ayına kadar beklemek zorunda kalmaz. Ülkelerinde akademik yıl aralık ayında biten uluslararası öğrenciler için idealdir. Ocak – Haziran GCSE Dersleri Dana önce GCSE/IGCSE almış ve bir bilgi birikimine sahip öğrenciler içindir. Öğrenci henüz GCSE sınavına girmemişse ama yeterliyse GCSE sınavlarına haziranda da girebilmekte ve A-Seviye’ye eylülde başlayabilmektedir.

GCSE Dersleri: Arapça, Sanat ve Tasarım (Güzel Sanatlar, Fotoğrafçılık), Rusça, İstatistik… IGCSE Dersleri: Biyoloji, İşletme, Kimya, Ekonomi, İngiliz Dili, ESL, İngiliz Edebiyatı, Fransızca, İleri Soyut Matematik, Coğrafya, Tarih, Bilişim ve İletişim Teknolojileri, Matematik, Beden Eğitimi (Talebe göre açılmaktadır.), Fizik, İspanyolca

Burs 

Matematik ve Fen derslerinde üstün başarı gösteren öğrencilere verilmektedir. Burs isteyen öğrenciler bir sınava tabi tutulmaktadır. En iyi birkaç öğrenci daha sonra aileleri veya koruyucu velileriyle birlikte bir görüşmeye alınmaktadır. Burs, sadece okul ücretinden indirilmektedir. Kayıt ücreti, konaklama ücreti, uygulama/materyal ücreti, sınav ücreti veya ders kitabı ücreti bursa dahil değildir. %25, %50 ve %100 oranlarında burs alınabilir. Burstan sadece yeni gelen öğrenciler yararlanabilmektedir. Öğrencinin 9 veya 10. sınıfı bitirmiş olması ve 13-15 yaşında olması gerekmektedir.  İngiltere’de okumak için Tier 4 vizesine ihtiyacı olan öğrenciler bu burstan yararlanamaz. Öğrencilerin derslerinde başarılı olmasının yanında okul etkinliklerine de katılması gerekmektedir. Öğrenci aynı zamanda dakik olmalı, ödevlerini zamanında teslim etmeli, derslere katılmalı ve devamsızlık sınırını geçmemelidir. Öğrenci çok fazla devamsızlık yaparsa, derslerinde bir düşüş gözlenirse veya kötü davranışlar sergilerse bursu elinden alınmaktadır. Burs, gizli olmalıdır ve burs alan öğrenciler sınıf arkadaşlarına burs aldığından bahsetmemelidir.

A-Level

             İki Yıl

GCSE/ IGCSE almış öğrenciler için uygundur. Öğrenci eğitim almak istediği alana yönelik  ilk  A-Level yılında en fazla 4 ders almaktadır. İkinci yılın sonunda bu 4 dersin 3'ü ile devam edip, toplamda 2 yılın sonunda A-level sınavlarına girerek mezun olur.

A-Level Programına kabul edilebilmesi için bir öğrencinin 5 GCSE notu A*-C / 9-4 (İngilizce ve Matematik dahil olmak üzere) olmalıdır. İyi bir IELTS notu GCSE’ye eşdeğerdir. 

            18 Ay

Uygun GCSE veya eşdeğeri bulunan veya daha önceden AS-Seviye almış ve notunu yükseltmek isteyen öğrenciler içindir. Ocaktan hazirana kadar 1. yıl A-Seviye dersleri yoğun bir şekilde görülmektedir. Öğrenci isterse AS-Seviye sınavına da girebilmektedir. Eylülden itibarense 1 yıl toplam 3 adet A-Level  dersi almakta, programın son sömestrında A-Level sınavlarına girmektedir.

            1 Yıl

Daha önceden AS-Level almış ve notunu yükseltmek isteyen öğrenciler içindir. 1. yıl A-Level dersleri yoğun bir şekilde görülmektedir. Yıl sonunda aldığı 3 dersten A-Level sınavına girilmektedir. Üstün yetenekli öğrenciler daha önce A-Level almamış olsalar bile bu programdan yararlanabilmektedir.

            1 Yıl Bütünleme

Daha önce AS veya A-Level almış ve notlarını yükseltmek isteyen öğrenciler içindir. Bir yıl içerisinde seçilen 3  A-Level dersi yoğun bir şekilde işlenmektedir. Sene sonunda bu 3 dersten sınav yapılmaktadır. Çok yetenekli bir öğrenci bu programdan daha önce hiç A-Level dersi almamış olsa bile yararlanabilmektedir.

A-Level Dersleri: Muhasebe, Sanat ve Tasarım (Güzel Sanatlar, Fotoğrafçılık), Biyoloji, İşletme, Kimya, Computer Science, Tiyatro (Sadece AS-Level ), Ekonomi, İngiliz Edebiyatı, Fransızca, İleri Matematik, Coğrafya, Yönetim & Siyaset, Almanca, Tarih, Matematik, Medya (Talebe göre açılmaktadır.), Müzik (Talebe göre açılmaktadır.), Felsefe, Siyaset, Fizik, Psikoloji, Sosyoloji, İspanyolca, Tekstil Tasarım (Sadece AS-Level )…

 

Burs

Bursu alabilmek için 5 GCSE/IGCSE 4/C notu veya üstü, 3 ya da daha fazla GCSE/IGCSE 7, 8 ya da 9 A/A*, İngilizce ve Matematik 4/C notu veya üzeri gerekmektedir. A-Seviye öğrencileri içindir. %100’e varan burs imkanı vardır. Öğrenci burs için başvuru yaptığı zaman aileleri veya koruyucu velileriyle birlikte bir görüşmeye alınmaktadır. Burs verirken okul GCSE/IGCSE notlarını, okul raporlarını ve görüşmeyi dikkate almaktadır. Burs, sadece okul ücretinden indirilmektedir. Kayıt ücreti, konaklama ücreti, uygulama/materyal ücreti, sınav ücreti veya ders kitabı ücreti bursa dahil değildir. Burstan sadece yeni gelen öğrenciler yararlanabilmektedir, zaten kayıtlı olan öğrenciler burstan yararlanamaz. Öğrencinin GCSE/IGCSE tamamlamış olması ve 16-17 yaşında olması gerekmektedir. İngiltere’de okumak için Tier 4 vizesine ihtiyacı olan öğrenciler bu burstan yararlanamaz. Öğrencilerin derslerinde başarılı olmasının yanında okul etkinliklerine de katılması gerekmektedir. Öğrenci aynı zamanda dakik olmalı, ödevlerini zamanında teslim etmeli, derslere katılmalı ve devamsızlık sınırını geçmemelidir. Öğrenci çok fazla devamsızlık yaparsa, derslerinde bir düşüş gözlenirse veya kötü davranışlar sergilerse bursu elinden alınmaktadır. Burs gizli olmalıdır ve burs alan öğrenciler sınıf arkadaşlarına burs aldığından bahsetmemelidir.

 

Tıp Programı

David Game College ve Clinical Network International (CNI) işbirliğiyle Dr. A. Iqbal yönetiminde gerçekleştirilmektedir. Üniversiteye kabul için başarılı adayların derslerinde üstün başarı göstermesi gerekmektedir. Öğrencinin Tıp ya da Dişçilik için ilk üniversite tercihine kabul edilmesi için uzmanlık dersi verilmektedir. Üstün başarılı öğrenciler Oxford, Cambridge, Imperial, UCL, Harvard, John Hopkins, Stanford ve Yale gibi üniversitelerden kabul alabilmektedir. Programın iki alanı vardır:

  • Ana Klinik: 10 ders 6 ay içerisinde verilmektedir. Kardiyoloji, Solunum, Nöroloji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Enfeksiyon & Antibiyotik, Genetik, Radyoloji & Medikal Fizik, Ulusal Sağlık Hizmeti, Tıp Etiği & Kanun…
  • Yaşam Bilimleri: Hücre Biyolojisi & Moleküler Biyoloji, Genom Bilimi, Nöroloji, Bağışıklık Bilimi ve Asalak Bilimi gibi 10 ders verilmektedir.

UKCAT & BMAT sınavlarına hazırlık ve Tıp Röportajları (geleneksel ve mini görüşmeler) üzerine seminerler düzenlenmektedir.

           

 

Üniversite Temel Programı (UFP)

Öğrencilere İngiliz Üniversiteleri için farklı bir yol oluşturan yoğunlaştırılmış bir programdır. Öğrenciler %100 oranla üniversite kazanabilmektedir.

Dersler: Mimarlık, Sanat &Tasarım, İşletme & Finans, Mühendislik & Bilgisayar, Hukuk, Humanities & Sosyal Bilimler, Eczacılık & Tıp…

Bu programa katılan öğrencilerin çoğu uluslararası öğrencilerdir. Öğrenciler kendi ülkelerinde çok başarılı olsalar da nitelikleri İngiltere’deki Üniversitelerin gerektirdiklerine uygun değildir. A veya AS-Level derslerinden yeterli puan alamamış İngiliz öğrenciler de bu programa katılabilmektedir. Program, gerektiği zaman öğrencileri IELTS sınavına da hazırlamaktadır. Program 75 İngiltere Üniversitesi, Amerika, Kanada ve Avustralya’daki üniversiteler tarafından kabul edilmektedir.

 

 

ESL (İkinci Dil Olarak İngilizce)

İngiltere’deki üniversiteler genellikle öğrencilerden IELTS puanı (6.5) istemektedir. David Game College’de okuyabilmek için öğrencinin IELTS puanının 4.5 - 5.5 olması gerekmektedir. A-Level ve UFP programı alınırken de öğrenci IELTS sınavına girmektedir. Böylece öğrencinin IELTS puanı istenen 6.5’e yükselebilmektedir. İngilizcesini geliştirmek isteyen öğrenciler Kensington İngilizce Akademisi’nden Yoğunlaştırılmış İngilizce dersi alabilmektedir. David Game College öğrencileri IELTS ve Cambridge sınavlarına hazırlamaktadır.

 

Çağdaş Yabancı Dil Olarak İspanyolca

Spanish Express 2003 yılında kurulmuştur ve dilbilimcilerden oluşan bir ekibi vardır. Özel ders, GCSE/A-Seviye hazırlık, DELE hazırlık, Şirket Eğitimi, Skype Dersleri, Akşam Dersleri, Yaz Dersleri vardır. İspanyolcalarını geliştirmek isteyen öğrenciler Spanish Express ile İspanyolca dersi alabilmektedir. Program öğrencileri GCSE, A-Level sınavlarına ayrıca Instituto Cervantes’in DELE ve SIELE sınavlarına hazırlamaktadır.

 

Yüksek Öğretim

Dersler: BTEC HND Sağlık & Sosyal Hizmet, BTEC HND İşletme Yönetimi, BTEC HND Kamu Hizmeti

Sınıf mevcudu azdır, uzman öğretmenler, sektörden konuşmacılar, bilgisayar ve akademik yazı dersleri bulunmaktadır. Öğrenciler bir fazladan yılla diploma alabilmektedir. Öğrenci kredisi almak mümkündür.

 

Tekrar & Özel Ders

Öğrencinin gerçek potansiyel ve yeteneklerini gösteren sınav sonuçları almalarını sağlamak esastır. Sınıf mevcudu azdır ve özel ders imkanı vardır. UCAS, BMAT, UKCAT ve tıp danışmanlığı, laboratuvar yardımı, fizik, kimya ve biyoloji desteği bulunmaktadır. Hafta sonu yoğunlaştırılmış ders, Paskalya, Noel ve Yaz okulu vardır.

 

Uluslararası Öğrenci Desteği

Öğrencilere banka hesabı açma, yerel bir doktora kayıt yaptırma, polise kayıt yaptırma, ulaşım ve yemekler konusunda danışmanlık sağlanmaktadır.

 

YELLIS Testi (14-16 yaş için)

Öğrencilerin ne bildiğini ve hangi alanlarda desteğe ihtiyacı olduğunu anlamak için yapılan bir sınavdır. Ayrıca öğrenci GCSE’ye hazırlanırken öğretilenlerin yararlı olup olmadığını ve öğrencinin sınıftaki genel durumunu görmeye de yardımcı olmaktadır.

 

ALIS Testi (16-18 yaş için)

Öğrencinin iyi veya zayıf olduğu konuları ve A-Level ’da başarılı olup olmayacağını görmek için yapılan bir sınavdır.

 

Eğitim Ödülleri Programı

İngiltere Üniversitelerini kazanan en başarılı A-Level öğrencilerine £5000’a varan bir ödül verilmektedir. A-Level 'ı David Game College’da tekrar almak isteyen GCSE öğrencilerine%50 burs verilmektedir. Bu burs için öğrencinin 5 A/A* (7, 8, 9) notu olması gerekmedir. Bursun geçerli olduğu alanlar: Fen veya Tıp, Sanat ve Humanities, Sosyal Bilimler ve Hukuk, Üstün Başarı. Bursu alacak öğrenciler müdür tarafından seçilmektedir


Sporlar: Futbol, Basketbol, Tenis, Kano…

Kulüpler: Münazara, Tiyatro, Öğrenci Konseyi, Bağış Etkinlikleri, Satranç, Futbol, Basketbol, Kano, Okuma, Geziler, Konuşmacılar, Çevre Halkına Destek…

Okul detayları için tıklayınız
KVKK Hakkında

Veri Sorumlusu: CDS Turizm Danışmanlık Hiz. Hal. İl. Or. Aj. Rek. Tek .Gıd. ve Tic. Ltd. Şti.    

Asmalı Mescid Mah. Meşrutiyet Cad. No:11 D:1 & 3  Beyoğlu/İstanbul

 

CDS Turizm Danışmanlık Hiz. Hal. İl. Or. Aj. Rek. Tek .Gıd. ve Tic. Ltd. Şti. (“CDS” veya “Şirket”) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat uyarınca Şirket amaçlarına yönelik gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz kapsamında işlediğimiz kişisel verilere dair siz ziyaretçilerimizi, müşterilerimizi (öğrenciler), potansiyel hizmet alıcısı kişileri (öğrenci adayları), çalışan adaylarımızı, çalışanlarımızı, iş ortaklarımızı, platform kullanıcılarımızı ve sair üçüncü kişiler dahil gerçek kişileri bilgilendirmek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

 

Hangi Verileriniz Toplanmaktadır ve Verileri Toplama Amacımız Nedir?

 

Şirket faaliyetlerimiz kapsamında aşağıda yer alan verilerinizi toplamaktayız:

  1. Kimlik Bilgileri
  2. İletişim Bilgileri
  3. Aile Bireylerine Ait Bilgiler
  4. Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip Bilgileri
  5. Mali Bilgiler
  6. Özlük Bilgileri
  7. Eğitim Bilgileri
  8. Diğer Veriler

 

Veri Kategorisi

Kimlik Bilgileri

Açıklama

Kişinin kimliğinin belirlenmesine ilişkin verilerdir.

Kimden toplanır?

Kimlik bilgilerini; çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan, müşterilerimizden, potansiyel hizmet alıcısı kişilerden, platform kullanıcılarımızdan, İş Ortaklarımızdan ve ziyaretçilerimizden toplamaktayız.

İçerik

İsim, soy isim, cinsiyet, T.C. kimlik numarası, sgk sicil numarası, uyruk, medeni durum, doğum tarihi, doğum yeri, pasaport numarası, ehliyet numarası, araç ruhsat bilgileri, nüfus cüzdanı/kimlik fotokopisi, ehliyet fotokopisi, pasaport fotokopisi  gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışan adaylarımızın kimlik bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.

 

Çalışanlarımızın kimlik bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.

 

Müşterilerimizin kimlik bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

 

Platform kullanıcılarımızdan kimlik bilgilerini hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla toplamaktayız.

 

Ziyaretçilerimizin kimlik bilgilerini bina giriş-çıkışlarında güvenliğin sağlanması amacıyla ve ileride kurulabilecek hizmet ilişkisi sebebiyle toplamaktayız.

 

İş Ortaklarımızın kimlik bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, faturaların düzenlenmesi, denetim süreçleri, ortak iş takibi gibi ticari gereklilikler ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de kimlik bilgilerini toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince kimlik bilgilerini toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

İletişim Bilgileri

Açıklama

Kişi ile iletişim kurulmasını sağlayan kişisel verilerdir.

Kimden toplanır?

Kimlik bilgilerini; çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan,  müşterilerimizden, potansiyel hizmet alıcısı kişilerden, platform kullanıcılarımızdan, İş Ortaklarımızdan ve  ziyaretçilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Elektronik posta adresi, ikametgâh adresi, posta adresi, işyeri adresi, işyeri ismi ve ünvanı, ev telefonu numarası, cep telefonu numarası, diğer telefon ve fax numarası numarası gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışan adaylarımızın iletişim bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.

 

Çalışanlarımızın iletişim bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.

 

Müşterilerimizin iletişim bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

 

Platform kullanıcılarımızdan iletişim bilgilerini hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla toplamaktayız.

 

Ziyaretçilerimizin iletişim bilgilerini bina giriş-çıkışlarında güvenliğin sağlanması amacıyla ve ileride kurulabilecek hizmet ilişkisi sebebiyle toplamaktayız.

 

İş Ortaklarımızın iletişim bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, faturaların düzenlenmesi, denetim süreçleri, ortak iş takibi gibi ticari gereklilikler ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de kimlik bilgilerini toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince iletişim bilgilerini toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Aile Bireylerine Ait Bilgiler

Açıklama

İlgili kişinin aile bireylerine ait kişisel verilerdir.

Kimden toplanır?

Aile bireylerine ait verileri müşterilerimizden ve çalışanlarımızdan toplamaktayız.

İçerik

Aile bireylerinin ismi, soy ismi, cinsiyeti, T.C. kimlik numarası, medeni durum bilgisi, çocuk sayısı, eğitim durumu, gelir durumu ve mali bilgileri, iletişim bilgileri, sağlık bilgileri ve tıbbi bilgiler, evlilik cüzdanı fotokopisi, çocukların doğum belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışanlarımızın aile bireylerine ait bilgileri çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.

 

Müşterilerimizin aile bireylerine ait bilgileri tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de aile bireylerine ait bilgileri toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, acil durumlarda iletişime geçmek gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip Bilgileri

Açıklama

İlgili kişinin şifreleri, CCTV Kayıtları, Fiziki Erişim ve Giriş Çıkış Kayıtları gibi kişisel verilerdir.

Kimden toplanır?

Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini müşterilerimizden ve ziyaretçilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Kimlik doğrulama, güvenlik ve takip verileri kapsamında toplanan veriler; kişinin şifreleri, CCTV Kayıtları, Fiziki Erişim ve Giriş Çıkış Kayıtları gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Müşterilerimizin Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Ziyaretçilerimizin Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkidir.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, reklam, pazarlama veya güvenlik gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Mali Veriler

Açıklama

Banka hesap bilgileri, kredi kartı bilgileri, fatura bilgileri gibi verilerdir.

Kimden toplanır?

Mali bilgileri, çalışanlarımızdan ve müşterilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Banka hesap bilgileri, banka kartı bilgileri, kredi kartı bilgileri, imza sirküleri, gelir bilgileri, malvarlığı bilgileri, bordro bilgileri, asgari gelir indirimi bilgileri, engelli vergi mükellefiyeti hakkında bilgiler, maaş haczi gibi mali kesintilere ilişkin kayıtlar gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışanlarımızın mali bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.

 

Müşterilerimizin mali bilgilerini ise tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de mali bilgileri toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, işbirliği yaptığımız banka veya diğer finansal kurumların sağladığı kampanyalara veya promosyonlara çalışanlarımızı dahil etmek gibi amaçlarla mali bilgileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Özlük Verileri

Açıklama

İş ilişkisinin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli bilgilerdir.

Kimden toplanır?

Özlük verilerini, çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan ve  toplamaktayız.

İçerik

Pozisyon/unvan bilgisi, diploma ve sertifikalar, çalışma geçmişi ve detayları, özgeçmiş, eğitim durumu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK işten ayrılış bildirgesi, kan grubu, işe giriş sağlık raporu, adli sicil kaydı, engelli raporu, eski hükümlü raporu, idari ve yıllık izin bilgileri, diğer sağlık raporları, fotoğraf, sigorta verileri, askerlik durum bilgisi gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Çalışan adaylarımızın iletişim bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.

 

Çalışanların özlük verilerini kendileri ile yaptığımız hizmet sözleşmesi, çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. tabi olduğumuz mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında ve meşru menfaatlerimiz gereği toplamaktayız.

 

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de özlük bilgileri toplamaktayız.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, çalışanları uygun pozisyonlara yerleştirme gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

 

Veri Kategorisi

Öğrenci Yurtdışı Eğitimi için Alınan Bilgiler

Açıklama

Sözleşmesel ilişki kapsamında verilecek hizmetin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli bilgilerdir.

Kimden toplanır?

Eğitim verilerini müşterilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Pozisyon/unvan bilgisi, diploma ve sertifikalar, çalışma geçmişi ve detayları, özgeçmiş, eğitim durumu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK işten ayrılış bildirgesi, kan grubu, adli sicil kaydı, diğer sağlık raporları, fotoğraf, sigorta verileri, askerlik durum bilgisi gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Müşterilerimizin eğitim verilerini ise tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de özlük bilgileri toplamaktayız.

 

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Veri Kategorisi

Diğer Veriler

Açıklama

Şirket faaliyetlerimiz kapsamında toplanan diğer verilerdir.

Kimden toplanır?

Bu verileri; ziyaretçilerimizden toplamaktayız.

İçerik

Ziyaret edilen kişi, ziyaret nedeni, ziyaret edilen gün ve tarih gibi verilerdir.

Verinin toplanma amacı

Ziyaretçilere ait ziyarete ilişkin bilgiler potansiyel hizmet alıcısı kişileri belirlemek amacıyla toplanmaktadır.

 

Ayrıca, güvenlik nedeniyle de bu verileri toplamaktayız.

 

Verinin toplanmasının hukuki nedeni

Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir.

 

Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, verilen hizmetin kalitesini arttırmak veya güvenlik gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi

Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

 

Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor Muyuz?

Ülkemizdeki yasal düzenlemeler nedeniyle kimlik bilgisi, iletişim bilgisi ve yukarıda sayılan diğer birçok kişisel veri; mevzuatta açıkça yetkili kılınmış yerler ile periyodik olarak veya yetkili kılınmış mercilerin talepleri  halinde kendileri ile paylaşılır.

 

Ayrıca, bir mahkeme kararı ve kanunla açıkça yetkili kılınmış idari bir mercinin talebi üzerine, yetkili kişi veya kurum ile paylaşılır.

 

Bunun dışında, kişisel verileriniz, İş Ortakları ve Tedarikçiler (Mali Müşavirler, Vize Aracı Şirketleri, Sigorta Şirketleri, Yurtdışı Transfer ve Konaklama Şirketleri) resmi kurumlar ( Üniversiteler, Konsolosluklar, diğer hizmet sağlayıcıları vs.) ile hizmetin ifası ve sözleşmesl yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla sınırlı olarak paylaşılır.

 

Kişisel Verilerinizi Yurt Dışına Aktarıyor Muyuz?

Kişisel verileriniz yalnızca;

  • Açık rızanızın bulunduğu,
  • KVKK’da öngörülen hallerin mevcut olduğu ve veri aktarılacak ülkede yeterli korumanın bulunduğu ve
  • KVKK’da öngörülen hallerin mevcut olduğu ve aktarılacak ülkede yeterli korumanın bulunmamasına rağmen yeterli korumanın ilgili ülke tarafından taahhüt edilmesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun (“Kurul”) da izninin bulunduğu

hallerden birinin varlığında yurt dışına aktarılabilir.

 

Örneğin, hizmetin yurt dışındaki bir firma aracılığıyla sağlanması halinde sözleşmenin ifa edilebilmesi için ve söz konusu hizmetin yerine getirilebilmesi için bilgilerin yurt dışına aktarılması gerekmektedir. Bu sebeple, söz konusu aktarıma rıza gösterilmediği takdirde ilk cümlede anılan hizmetin konusunu oluşturduğu sözleşmenin ifası imkansız hale gelecektir.

 

Kişisel Verileriniz Ne Kadar Süre ile Saklanır?

Kişisel verilerinizin saklama süresi aşağıdaki şekildedir:

  • Kanunda veya ilgili mevzuatta verinin saklanması için bir süre belirlenmişse söz konusu veri en az bu süre kadar saklanmak zorundadır. Olası bir mahkeme talebinin veya kanunla yetkili kılınmış bir idari mercinin ilgili veriye ilişkin talebinin tarafımıza geç ulaşması veya tarafı olabileceğimiz bir ihtilafın meydana gelmesi gibi ihtimaller gözetilmek suretiyle, verilerinizin saklanması için mevzuatta öngörülen sürelere 6 ay ila 1 yıl arası bir süre eklenerek verilerin saklama süresi belirlenmekte ve belirlenen sürenin sonunda söz konusu veriler silinmektedir.
  • Mevzuatta, işlediğimiz verinin saklanma süresine yönelik bir süre öngörülmemiş ise aramızdaki ilişkinin gereği olarak ve tarafınızla yapılan sözleşmede belirlenen süre boyunca verileriniz saklanır. Bu ilişki sona erdikten sonra veya sözleşmede belirlenen süre geçtikten sonra veriniz herhangi bir talebinize gerek olmadan silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.
  • Saklama süresi mevzuatta belirlenmiş verilerinizin öngörülen sürelerden önce silinmesini talep etmeniz halinde söz konusu talebiniz gerçekleştirilemeyecektir.
  • Saklanma süresine ilişkin mevzuatta bir süre öngörülmeyen ve işleme amacı olmayan verileriniz silinmesine dair talepte bulunmanız halinde ise derhal veya en geç 6 ay içerisinde silinir.

 

Kişisel Verileriniz İle İlgili Olarak Kullanabileceğiniz Haklarınız Nelerdir?

Kişisel verilerinize ilişkin;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda sonuca itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.

 

Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

İlgili Kişi, kişisel verileri ile ilgili talebini;

  • Islak imzalı ve yazılı bir dilekçeyi veya CDS KVK Başvuru Formu’nu kimlik fotokopisi ile Mesrutiyet Cad No 11/1 Beyoglu Istanbul / TURKEY adresine göndererek,
  • Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte Şirket’e bizzat başvurarak, ıslak imzalı yazılı bir dilekçe veya CDS KVK Başvuru Formu aracılığıyla,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle [email protected] kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek,
  • İlgili Kişi tarafından Şirket’e daha önce bildirilen ve Şirket’in sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinden [email protected] adresimize göndererek

Şirket’e iletebilecektir.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda isim, soy isim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

 

Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Talepleriniz Ne Kadar Sürede Cevaplanır?

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde cevaplanır. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere İlgili Kişi Başvuru Formu’nda seçilen usullerinden biri ile gönderilir.

Başvuru formunu buradan indirebilirsiniz.